371 poze   59238 vizite

Paine de casa cu cartofi

Paine de casa cu cartofi

2 cartofi potriviti curatati de coaja si fierti
1 cub drojdie proaspata
1 lingurita de zahar
2 lingurite de sare
1 pahar cu supa de cartofi (150 ml)
3 linguri lapte
2 linguri de ulei de masline
1 cubulet de unt cat cubul de drojdie
faina cat cuprinde (400-600 gr in functie de tipul fainii)

Se curata cartofii, se taie in patru si se pun la fiert cu o lingurita de sare, se pune apa cat sa-i acopere.
Se freaca drojdia cu zaharul pana devine lichida si se presara o lingura de faina, se lasa deoparte pana se face piureul.
Se scurge supa de la cartofi intr-un pahar, se paseaza cartofii ca pentru piure, se pune cubul de unt, laptele si uleiul si se amesteca. Se toarna paharul cu supa de cartofi, iar apoi se presara faina si cealalta lingurita de sare, amestecand cu o lingura pana se incorporeaza faina. Se pune in continuare faina pana se face un aluat care nu se mai lipeste de maini. Se pune pe masa de lucru si se framanta energic cateva minute presarand faina ca sa nu se lipeasca. Se lasa la dospit cca 30 minute. Dupa ce au trecut cele 30 minute se scoate din castron coca si se framanta iar. Se imparte coca in doua si se fac doua painici rotunde care se pun in tava la dospit inca 20 min. Se introduc la cuptor la o temperatura mai mare primele 10 minute, iar apoi se lasa focul la mic pana devine aurie. Se scoate si se lasa sa se raceasca dupa care se pun in pungi de hartie... daca mai apuca :)
O paine de casa excelenta si pufoasa. Am incercat mai multe retete, dar nu au fost extraordinare, cantitatea de cartofi era exagerat de mare. Am adaptat cantitatea de cartofi astfel incat sa iasa un produs gustos si proaspat. Painea aceasta pastreaza cel putin 3 zile de prospetime.
Aveti in atasament reteta explicata in imagini !
Sfat: Pentru a avea un aspect ca la brutarie se presara faina pe suprafata painii cand se pune la dospit a doua oara.

Comentarii album • 5
Georgeta05 4 februarie 2014  
Multumim mult pentru reteta!
Raportează
violetaafricana 4 februarie 2014  
Cu multa placere !
Raportează
carmencitavio 3 februarie 2014  
Cat de frumoasa este!...si ii si simt aroma,inghit in sec!
Raportează
lalea 3 februarie 2014  
Fac si eu paine!
Maine voi face o paine cu cartofi!
Multumesc pt.reteta!
Raportează
violetaafricana 3 februarie 2014  
Am incercat mai multe retete, nu am fost incantata de ele pentru ca aveau prea mult cartof, dar aceasta este magnifica ! Este o reteta marca proprie... am tot combinat ingredientele pana mi-a iesit perfect :))
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.